Naturkosmetisk
Hudvård & SPA-terapeut

Vad innebär en utbildning till Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut?

Att vara en Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut utbildad hos Tre60naturkosmetik är inte samma sak som att vara en traditionell Hudterapeut. Som Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut utför du hud- och kroppsbehandlingar med naturkosmetiska produkter samtidigt som du ser till hela människans hälsa och välmående. Vad du äter, hur du lever och din mentala hälsa är lika viktiga som vad du smörjer på din kropp. Den inre och den yttre hudvården hänger ihop. Du som terapeut ska kunna erbjuda dina kunder effektiva och vårdande behandlingar med produkter som inte är skadliga för hälsan och miljön. Samtidigt ska du ge dina kunder råd om kost och hälsa som gynnar en god hudhälsa.

Utbildningen till Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut är på deldistans. Det betyder att du är på skolan under vissa perioder. Tiden däremellan arbetar du på hemmaplan. Den passar dig som inte kan vara hemifrån för studier under en längre tid. Det går alltså att kombinera utbildningen med t.ex. arbete, övriga studier eller barnledighet. Det är en grundutbildning vilket innebär att du inte behöver ha några förkunskaper. Utbildningen pågår under cirka 12-24 månader. Studietakten kan anpassas efter dina behov, men ska dock vara slutförd efter 2 år.

Studier på deldistans – Framtidens skola!

Alla har inte möjlighet att flytta till annan ort, säga upp sig från sitt arbete eller studera på heltid. Vi är en skola tillgänglig för alla! Att studera på deldistans är ett utmärkt sätt att skaffa sig en utbildning när man inte har tid eller möjlighet att spendera lång tid hemifrån. Dagens teknik skapar oändliga möjligheter. Här på skolan fokuserar vi på de praktiska momenten i utbildningen. Alla teoretiska lektioner genomförs via lärarledda webbinarium. De praktiska momenten spelas in under utbildningen som stöd till praktiken.

Denna utbildning passar dig som:

 • vill skaffa dig djupgående kunskaper inom Hud & Kroppsvård med Naturkosmetiska hudvårdsprodukter.
 • vill starta egen salong med behandlingar inom Naturkosmetisk hudvård och kroppsvård.
 • vill utöka din befintliga verksamhet.
 • inte kan vara hemifrån för studier under en längre tid.

Kursinnehåll

 • Naturkosmetisk hudvård hemma och på salong
 • Teoretisk hudvårdslära med anatomi, dermatologi, hudanalyser m.m.
 • Klassisk och innovativ hudvård med ansiktsbehandlingar anpassade efter hudtyp, hudproblem m.m. med naturkosmetiska hudvårdsprodukter speciellt framtagna för salongsbehandlingar, t.ex. naturkosmetisk AHA-syra
 • Instrument och maskiner som hjälpmedel vid hudvård
 • Olika metoder för portömning
 • Färgning och formning av fransar och bryn.
 • Lash lift
 • Makeup
 • Manikyr
 • SPA- och kroppsbehandlingar med naturkosmetiska produkter
 • Body Sugaring – Sockervaxning
 • SPA-pedikyr
 • Näringslära och kost som hudvård
 • Basmedicin
 • Maskinlära
 • Marknadsföring, försäljningsteknik och kundbemötande
 • Starta företag och bedriva salongsverksamhet

Beställ ett kursprospekt för en mer utförlig beskrivning av kursinnehållet!

BESTÄLL KURSPROSPEKT

Certifiering & försäkring

Utbildningen till Naturkosmetisk hudvård & SPA-terapeut berättigar dig till medlemskap i Svenska Friskvårdsförbundet. Som medlem i branschförbundet kan du skaffa viktiga behandlingsskade- och ansvarsförsäkringar. En trygghet både för dig och dina kunder. Under tiden som elev är du försäkrad genom skolan.

I samband med slutprovet gör du ett certifieringsprov utfärdat av branschförbundet. Ett godkänt certifieringsprov ger dig ett certifikat med titeln “Kvalitetssäkrad terapeut”. Certifikatet är giltigt tillsammans med ett gällande medlemsbevis samt ansvars- och behandlingsskadeförsäkring hos Svenska Friskvårdsförbundet.

Anmälan & antagningskrav

Anmälan

Du bestämmer vilket kursdatum som passar dig att påbörja den lärarledda delen av utbildningen.  Se angivna datum! Du anmäler dig enklast via vårt anmälningsformulär. Det går också bra att ringa eller maila oss. Du har säkrat din plats på utbildningen i och med att anmälningsavgiften om 5 000:- är inbetald. Anmälan är bindande.

Antagningskrav

Du ska ha fyllt 18 år och förstå svenska i tal och skrift. Antagningen sker i turordning. Vi tillämpar “först till kvarn!”

Anmälan och priser

Pris 45 000:- inkl. moms. 5000:- av den totala kostnaden är anmälningsavgift och ska betalas i samband med anmälan till utbildningen.

I utbildningen ingår ett startpaket med produkter och material till ett inköpsvärde av ca 6500 kr.

Anmälningsavgiften på 5 000:- betalas in vid anmälan till utbildningen. Resterande belopp faktureras och ska vara betald 30 dagar före den lärarledda kursstarten. Anmälan är bindande. Om du väljer att avbryta utbildningen debiteras du hela avgiften. Undantaget sjukdom mot uppvisande av läkarintyg innan den lärarledda delen påbörjats. Vid särskilda skäl finns möjlighet att byta kursdatum. Avbryts utbildningen efter den lärarledda delen har påbörjats görs ingen återbetalning. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

I samband med slutprovet tillkommer en kostnad för medlemskap i Svenska Friskvårdsförbundet. Detta måste förnyas varje år för att ditt certifikat från förbundet ska vara giltigt.

Helår: 2295 kr
(Varav medlemsavgift 150 kr, serviceavgift 1140 kr, moms 285 kr och försäkring 670 kr).

Halvårsvis: 1390 kr
(Varav medlemsavgift 75 kr, serviceavgift 660 kr, moms 165 kr och försäkring 465 kr).

I medlemsavgiften ingår:

Certifieringsprov som ger dig rätt till titeln Kvalitetssäkrad Terapeut
Du blir sökbar i Svenska Friskvårdsförbundets terapeutregister som marknadsförs på mässor, i tidningar och på sociala medier.
En liten marknadsföringskurs.
Tre månaders gratis Boka Direkt eller Time Center och rabatt på fortsatt användande (valfritt).
Logotyp för din hemsida och trycksaker.
Ett fint medlemsbevis.
Tidningen Kurera till din brevlåda.
Bra rabattavtal via Visma. Tanka bilen, boka hotell och köp in material billigare.

Kursdatum 2022

Lärarledda dagar på skolan

23 – 30 januari och 8 – 22 maj (6 platser kvar)

ANMÄLAN